Dagje Knokke

Eén van de bekendste badplaatsen aan de Belgische kust is Knokke-Heist. De locatie aan het strand met lange boulevard de Zeedijk en de talloze restaurants en terrassen maken het een trekpleister voor toeristen.

Knokke strand

Een plezante plek om er even een dagje tussenuit te gaan. Het ligt op slechts 12 kilometer afstand van Blankenberge. Niet alleen is het strand heerlijk om een dagje te relaxen met een boek, ook kunt u hier een lange strandwandeling maken.

Op het strand zijn verschillende gezellige strandtenten waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Een aantal van deze strandtenten zijn Brunello's Beach Club, Famouz en Kiki Beach. Het hele jaar door is er bij Kids Beach een waar speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een plek met verschillende speelzones waar urenlang speelplezier op de kinderen staat te wachten.

Het Zwin

Een andere plek voor een mooie wandeling is Natuurgebied Het Zwin. Dit beschermde gebied ligt tussen duinen en een hoge dijk. Door het zoute water, dat voor slikken en schorren zorgt, is het een bijzonder gebied vele plantensoorten. Ook zult u hier diverse vogelsoorten tegenkomen, het wordt niet voor niets de internationale luchthaven voor vogels genoemd. Neem uw verrekijker mee, want vanaf de panoramatoren heeft u een prachtig 360 graden uitzicht. Het gebied beschikt over een kijkcentrum waar u met slecht weer alsnog van de omliggende natuur kunt genieten. Leer meer over de Zwin-trekvogels in de tentoonstelling. Leuk met de kinderen!

Winkelen in Knokke

Zeven dagen per week kunt u de leukste shopadresjes van Knokke bezoeken. Hier vindt u voor ieder wat wils. Van designermerken als Hermès en Louis Vuitton, tot H&M en Zara. Bekende winkelketens zijn gevestigd in de Lippenstraat. Er zijn bovendien ook een aantal marktdagen met producten uit de streek.