Blankenberge

Blankenberge, een populaire badplaats onder toeristen. De stad heeft een ruim aanbod aan bezienswaardigheden, restaurants en een natuurlijke omgeving om te ontdekken. Zeker een bezoek waard!

Jachthaven Blankenberge

Eén van deze bezienswaardigheden is de haven van Blankenberge. Wat voorheen een vissershaven was, is omgebouwd tot moderne jachthaven. Met de heraangelegde havenkade en de unieke ligging, vlakbij het centrum, de duinen en het strand is het een populaire plek aan de kust van België. Wilt u meer weten over de visserij in Blankenberge? In het Maritiem Scutemuseum vindt u voorwerpen, foto's en meer om een beeld te krijgen van het vissersleven van eeuwen geleden. Zelf een tocht maken op zee? Maak een toffe boottoer met de Water-Taxi. Kies voor een sunset cruise, zeilcruise of ga mee met de zeetocht naar het Windmolenpark tot aan de zandbank Thorntonbank. Een onvergetelijke ervaring!

Wateractiviteiten

Naast deze mooie boottochten zijn er tal van andere wateractiviteiten te doen in Blankenberge. Vaar mee achter een snelle boot met de Banana fun, huur een jet scooter of vaar met een snelvaarttocht naar Oostende, Vlissingen, Breskens of andere plaatsen aan de kust.

Leopoldpark en Paravang

Even rusten op een bankje en genieten van het uitzicht? De Paravang is een windscherm met zitbanken, waar u aan de ene zijde zicht hebt op de jachthaven en aan de andere zijde op het Leopoldpark kijkt. Deze bezienswaardigheid is een sierlijk bouwwerk uit de belle époque tijd en is gebouwd in 1908. Het Leopoldpark is een belevingspark voor jeugd en volwassenen. Hier kunt u verschillende soorten golf spelen, tennissen en de kinderen kunnen karten en spelen in de zandspeeltuin.